Over mij

PrintHet idee voor Brooklyn Wines is ontstaan tijdens mijn eerste trip naar New York. Het was 2008 en ik woonde op dat moment in het mooie Breukelen (Utrecht).
Mijn fascinatie voor NY en met name voor de “borough” Brooklyn deed mij bij thuiskomst gelijk de domeinnaam brooklynwines.nl vastleggen. Aangezien wijn voor mij een way of life is, wist ik dat ik ooit mijn ideeën in de praktijk wilde brengen in de vorm van een eigen wijnbedrijf. Al sinds jaar en dag schrijf ik regelmatig ideeën op en zo heeft mijn Brooklyn Dream steeds meer vorm gekregen.

Brooklyn Wines bevat alles wat ik op wijngebied het afgelopen decennia geleerd heb. De wijnreis begon 12 jaar geleden. Als medewerker van een restaurant in Maarssen werd ik enthousiast gemaakt voor wijn door de toenmalig sommelier. Hij stuurde mij op wijncursus en zo startte mijn honger naar meer informatie. Na verschillende cursussen ben ik de Vinologenopleiding gaan doen in Maarn. Vanaf 2009 mag ik mijzelf vinoloog noemen. Vinoloog worden is mooi maar vinoloog zijn houdt veel meer in dan de opleiding met positief resultaat afronden. Als vinoloog moet je altijd op de hoogte blijven van de laatste trends in het vak, elk jaar héél veel wijnen proeven om de kennis op niveau te houden en regelmatig wijnreizen maken. Italië, Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Chili, VS en nog veel meer landen. Ik bezocht ze allemaal om wijngaarden te bezoeken. Welke vinificatiemethoden gebruiken ze, hoe bewerken ze de wijngaarden, hoe is de ligging van de wijngaard en wat is de samenstelling van de grond waarop de wijnstokken staan. Zó leerzaam al die reizen.

Na mijn werkzame tijd in de horeca ben ik eerst gaan werken voor diverse slijters, daarna voor twee wijnspeciaalzaken, Hart’s Wijnhandel (Henri Bloem) en Wijnhandel van Krimpen (Les Genereux).

Per 1 januari 2014 ben ik naast mijn werk bij Wijnhandel van Krimpen officieel gestart met Brooklyn Wines. In het begin hield ik mij vooral bezig met het geven van cursussen en overzicht proeverijen. Vanaf 2015 ben ik steeds meer wijn gaan importeren. Vanaf 1 mei 2016 werk ik volledig zelfstandig. Het geven van Instore proeverijen is er bijgekomen en ik verhuur mijzelf ook als sommelier.