Cursussen & Proeverijen

WijncursusIMG_6960 Paul Schumacher Spatburgunder afbeelding (Small)

Hoe proef je wijn, hoe lees je een wijnetiket, welke wijn bij welk gerecht, wat voor druivensoorten zijn er en wat zijn hun eigenschappen? Dit alles en nog veel meer leer je tijdens een wijncursus van Brooklyn Wines.

Wijncursussen kunnen aan huis maar ook op locatie.
Onder begeleiding van Vinoloog Kees Aanen wordt u aan de hand genomen
door de wijnwereld. Het minimale aantal deelnemers is 7 personen.

  • Er worden op een proefavond/cursusavond 8 tot 10 wijnen geproefd
  • Kosten per cursusavond/middag is ongeveer €30 p/p (hangt van het thema af)
  • Een cursusavond/middag duurt ongeveer 2 1/2 uur
  • Brooklyn Wines verzorgt cursussen voor beginners en gevorderden
  • Cursussen en proeverijen op maat

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het ‘contactformulier’

Themaproeverijen

Brooklyn Wines geeft regelmatig themaproeverijen aan huis of op wisselende locaties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het ‘contactformulier’

Spoedcursus wijnproeven voor bedrijven

proeverij tribes 032 (Small)

Sommige ondernemers of medewerkers van een bedrijf hebben regelmatig een zakenlunch of diner. Vaak kiest men veilig voor de huiswijn. Hoe leuk en professioneel zou het overkomen als u de wijnkaart ter hand neemt en goede bijpassende wijnen bij een diner uitkiest. U staat dan gelijk met 1-0 voor in de onderhandelingen.
Brooklyn Wines verzorgt een spoedcursus wijnproeven voor bedrijven. Tijdens deze cursus leert u in korte termijn de basis van het wijnproeven. U proeft tijdens de proeverij minimaal 6 wijnen. De belangrijkste druivensoorten komen voorbij, zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Noir, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De cursus start met een kleine intro. De volgende onderwerpen komen hierbij o.a. aan bod; wijn algemeen, geschiedenis, vinificatie en het lezen van een wijnetiket. Daarna wordt er voornamelijk aandacht geschonken aan het organoleptisch proeven (analyseren van een wijn). Tenslotte worden er nog wat tips gegeven over het uitkiezen van een wijn van de wijnkaart en wijn & spijs.